2012. szeptember 8., szombat

Az orosz nyelv fontossága



        Az orosz nyelv a legtöbb, mintegy 145 milliónyi anyanyelvi beszélővel rendelkező szláv nyelv, ennélfogva világnyelv. Az ukrán nyelvvel, a fehérorosz nyelvvel, valamint a ruszin nyelvel együtt a keleti szláv nyelvek közé tartozik. Az orosz nyelv nyelvjárási tagoltsága a nagy kiterjedéshez képest viszonylag kicsi,az irodalmi nyelv a moszkva-környéki közép orosz nyelvjárásokra épül. Az orosz nyelv széles körben elterjedt a tudományok és kulturális érintkezés terén is
.
Tehát, mint látjuk, egy fontos nyelvről beszélünk, ami még nem is olyan rég a mindennapjaink része volt. Ha követjük a világ eseményeit, észrevehetjük, hogy fokozatosan kerülünk megint gazdasági kapcsolatba orosz nyelvű országokkal, és már Magyarországon is egyre keresettebbek azon munkavállalók, akik beszélik az orosz nyelvet.

Férjem, Vitaliy is olyan munkakört tölt be, ahol orosz nyelvtudását használja.
Nem mellesleg érdemes Oroszországba, Moszkvába, vagy Szentpétervárra költözni, ott élni és dolgozni.
De számos európai országban is tudjuk használni ezt a nyelvtudásunkat, ha párosul még hozzá vagy az angol, vagy a német nyelv ismerete. Rendkívül keresettek lehetünk ugyanis a vendéglátó-iparban, vagy  a kereskedelemben.

Ennek a blognak a követésével most ingyen megalapozhatod orosz tudásodat, amit aztán beválthatsz.


Tehát, ne habozz, tanulásra fel, hisz a tudás hatalom!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése